Jersey-tischa

Fick en fin t-shirt av min syster som Àr och hÀlsar pÄ hÀr i stan. Hon bor hÀr för att kunna plugga pÄ universitetsbiblioteket om dagarna och umgÄs om kvÀllarna. Kul att ha henne hÀr en lÀngre tid! IkvÀll ska hon fÄ trÀffa LÄngben och Àven testa rida honom. Ska bli kul! :)

"SÄ gayigt som möjligt"

Jag fick i uppgift att scrappa ett födelsedagskort till J's vÀn som fyller 30. Jag blev uppmanad att göra kortet "sÄ gayigt som möjligt". SÄhÀr blev resultatet:

OvÀntat vÀder pÄ lÄngpromenaden

BĂ€rande frukost

Man fĂ„r passa pĂ„ att köpa lokala bĂ€r. Detta Ă€r nog nĂ„gra av de sista Östgötska jordgubbarna för i Ă„r.

Lunchdate

Klackruset

Plockade fram dom hÀr gamla favoriterna för en lunch pÄ stan. LÀnge sen jag gick i dom. Jag förvÀntade mig inte att behöva springa i dom... Men sen till bussen blev jag, sÄ det var bara att samla upp kjolen i handen och trippa genom gatorna sÄ nu Àr man uppvÀrmd! :)

För oss ölÀlskande

Gott att kunna ta den dÀr kylda ölen till fredags-middagen. Jag har vant mig sÄ mycket vid alkoholfri öl att jag alltid mÄste kolla ett par extra gÄnger att den verkligen Àr alkoholfri, för den smakar sÄ bra! Speciellt Carlsbergs.

Besök hos BM, v 24

Idag har vi varit hos BM. Tagit blodprov för blodgruppering, Hb, blodsocker, kollat blodtryck, mÀtt livmodern och lyssnat pÄ hjÀrtljud. Alla prover sÄg bra ut. Livmodern vÀxer som den ska och lÄg i mitten pÄ den dÀr kurvan, normalt. HjÀrtljuden var bra. J tyckte det lÀt som att nÄgon gick med klackskor dÀr inne..sÄ det kanske blir en tjej ÀndÄ. ;)

Mönstrade ben

NÀr det var sommar-REA pÄ min favvo-butik Monki inhandlade jag ett par lÀckra strumpbyxor. Dessa plockade jag fram idag. I love em'! :)

BĂ€ra baby boo

BestÀllt en bÀrsele för att J har förestÀllningar om hur idylliskt och mysigt det kommer vara att som pappa spatsera runt med bebi pÄ magen. :) Jag tÀnker att det kommer vara vinter..sÄ jag vet inte hur mkt den kommer att anvÀndas. Men man vet ju inte.. Klart karln ska ha en bÀrsele!

Kulan pÄ bollen

Jag och kulan Àr pÄ jobb-gymmet. F&S har stÀngt denna vecka sÄ jag tÀnkte fÄ igÄng blodcirkulationen lite pÄ egen hand. Lite crosstraining för att öka pulsen, sen har jag tumlat omkring pÄ en balansboll. Bra för bÄlstabilitet, vilket min kÀra far har pratat mycket om.. :) Avslutat med nÄgra hantellyft. Armar = svaga.

Höjdhoppsdrömmar

IgÄr drog jag och J ivÀg till friidrottsarenan för att J skulle fÄ testa om han fortfarande hade hoppet i sig. Förr, nÀr han var ung ;), tÀvlade han i höjdhopp och hoppade 1,96 nÀr han var som mest aktiv. Sen lade han ner..annat kom emellan..sÄ som det brukar bli nÀr man blir tonÄring. :D igÄr hoppade han enkelt över 1,60. Han gjorde sedan en höjning pÄ 10 cm (!!!) men dÄ gick det inte. Han var trött och ryggen sa ifrÄn. Hehe. Han Àr ju ingen ungdom lÀngre...plus att han Àr sÄ jÀkla otrÀnad. Rör inte pÄ sig mer Àn han mÄste. Men det lyste i ögonen pÄ honom och han hade jÀtteroligt!! Kul att se! :)

Bergs slussar

Ny dag, ny energi

GĂ„rdag-kvĂ€llen Ă€r som i en dimma. Första veckan jobb efter semestern, var helt slut!! Somnade tidigt i soffan.. Men nu Ă€r det Ă€ntligen lördag och lite ledighet. Vaknade skapligt och tog en promenad med le dawgs. Har Ă€tit frukost nummer ett, yoghurt och mĂŒsli. NĂ€r J vaknar blir det frukost nummer tvĂ„, kaffe och rostmackor. Mmmm :)

Sen tar vi oss an denna dag. SommargöromÄl idag; bada, grilla.

Bebis-gris pÄ min arm <3

RĂ€ser

Körde hopptrÀning med A igÄr. Det gick jÀttebra! Hoppen Àr det inget fel pÄ. Det som Àr problemet att att samla ihop och svÀnga efter hindren. Galningen (hÀsten) blir sÄ peppad av att hoppa att han nÀstan ligger i kurvorna, vilket inte Àr sÄ bra om A ska anmÀla sig till banhoppning. NÀsta trÀning blir "kurv-trÀning". :)

Äntligen fredag!!...

som vi har vÀntat!! :)

What to expect..

Playing with colours

PĂ€rlan

Helt otroligt, men hÄlet i lÀppen har inte vÀxt igen. Har nu en liten "sommarpÀrla" som tindrar i solen. Kul nÀr man upptÀcker gamla hÄl som gÄr att smycka! ;)

Mini <3

Onsdag första veckan...

...efter semestern. KÀnns redan vÀldigt tungt och jag lÀngtar till helgen! I mÄndags flög jag upp av bara farten pÄ morgonen för att det var första dagen och jag hade nÄgon instÀllning i kroppen pÄ att börja jobba. Men det dÀr med att gÄ och lÀgga sig tidigt hade jag inte fÄtt in.. var uppe alldeles för lÀnge i mÄndags kvÀll, sÄ igÄr morse flög jag inte upp direkt..
 
Det Ă€r konstigt hur man har semester i fyra veckor, sen nĂ€r man kommer tillbaka till jobbet DÅ kommer man pĂ„ en massa grejer som man skulle vilja göra t.ex. mĂ„la en akryltavla med en fjĂ€ril pĂ„, lĂ€ra mig hur min systemkamera fungerar (har haft den i typ 6 Ă„r men..), lĂ€ra hundarna nya trick.. Perfekta semester-göromĂ„l. Nog för att jag gjorde mycket pĂ„ semestern, men de dagar jag bara var hemma skulle jag kunnat göra sĂ„nt...eller det kanske var bra att jag för en gĂ„ng skull gjorde ingenting nĂ€r jag hade chansen.. *uppstressad person*.
 
Man hinner inte mycket nÀr man jobbar.. det Àr nÄgot jag brukar ha med mig efter en lÀngre ledighet. Som igÄr. Jobbar till 17, förbereder kvÀllsmaten, trÀnar kl 18-19, fipplar med systemkameran, Àter, helt slut och somnar i soffan vid 21....yeeey.
 
Jag har köpt trĂ€ningskort pĂ„ Friskis & Svettis för att kunna köra lite jympa. Ingen trĂ€ningsform jag skulle vĂ€lja i vanliga fall men nu springer jag ingenting och rider knappt. Blir anstrĂ€ngd i korsryggen av ridningen sĂ„ det kĂ€nns inte bra, jag skulle ju bara rida sĂ„ lĂ€nge det kĂ€ndes bra.. Den dĂ€r ryggen blir lĂ€tt anstrĂ€ngd nu för tiden och jag tror att det Ă€r viktigt att jag rör pĂ„ mig för att inte kĂ€rva ihop totalt. Även om det handlar om att stĂ„ i en ring tillsammans med ett gĂ€ng pensionĂ€rer och köra "sparris och bollar". ;D NĂ€, men jag blir snabbt uttrĂ„kad av jympapass. Höga knĂ€n, tvĂ„ steg dit, ett steg dit och sen lite "kissande hunden" pĂ„ det. Det finns ju roliga pass pĂ„ Friskis, men inte pĂ„ sommaren.. Men jag fĂ„r stĂ„ ut denna korta period.
 

Sött och litet

SvÄrt att hÄlla fingrarna borta nÀr man bara ska gÄ och titta. :) Finns sÄ mycket gulligt! Man fÄr ju höra att "man behöver inte köpa pÄ sig sÄ mycket" och "dom vÀxer ur det sÄ snabbt". Men dÄ fÄr det vara sÄ. NÄgra smÄ söta bodies mÄste man ju fÄ shoppa.

Promenad runt TinnerbÀcken

Hur min gose ser ut efter attacken <3

En halvnaken tjockis

Jag och J har börjat ta sÄna dÀr bilder som Àr vanliga att ta nÀr man Àr gravid. En gÄng i veckan fotar han magens tillvÀxt frÄn v20 och frammÄt. Han har valt att ta bilderna i badrummet... lite underifrÄn sett.. Inte den mest smickrande vinkeln. En "vanlig" bild och en i underklÀder. SÄ dÀr stÄr jag i det starkt upplysta badrummet.. Mot kakelvÀggen.. I underklÀderna..och blir fotad underifrÄn..med en systemkamera... Det blir inte bÀttre av att jag Àr sÄ obekvÀm att jag alltid ger ifrÄn mig ett stelt flin dÀr jag skjuter fram underkÀken en aning. Bilder att titta pÄ och minnas...? Huu..

Denna bild Àr frÄn i helgen i Gbg: (dom andra bilderna kommer inte lÀggas ut för offentligheten..)

Zelda = ökenrÀv?

Den hÀr bilden pÄminner mig sÄ himla mycket om Zelda pÄ nÄgot vis. :)

Liseberg - avslutning pÄ semestern

Pay n jump

Skulle tagit en svÀng ut till LÄngben idag för att hjÀlpa A med hennes hopptrÀning, men det blev typ storm.. A har fÄtt för sig att hon ska köra pay n jump i augusti vilket Àr jÀttekul! SÄ ska hjÀlpa dom med förberedelserna. Skulle vara kul att testa pÄ det, men jag vÀljer att vÀnta med det dÄ LÄngben fortfarande Àr lite oberÀknelig och jag vill inte utmana ödet!... LÄngben som knappt gick att rida för drygt ett Är sedan...nu gÄr han pÄ tygel och hoppar jÀttebra. :)

Bilder pÄ de vilda sist jag kom för att hÀmta in kraken:

Idag har Jimmy hoppat fallskÀrm

Det verkade sÄÄÄ hÀrligt. Blir lite sugen faktiskt! Helt perfekt dag med sol och inte ett moln!!
 
Ta en titt:
 
 

The big secret

I morse nÀr jag kokade havregrynsgröt sÄ glömdes den bort för en stund nÀr jag pysslade med annat. NÀr jag kom tillbaka till spisen sÄ var gröten hÄrdkokt, sÄ jag slog i en skvÀtt grÀdde för att luckra upp den lite. Det blev jÀttegott och smakade vÀldigt bekant. Jag har nÀmligen alltid kommit ihÄg havregrynsgröten frÄn fritids som den godaste och krÀmigaste nÄgonsin. Jag TROR jag har kommit pÄ deras "hemliga" recept...nöjd! :)

Parbilder...

Bad?

Var ute Ä kikade pÄ A & J's nyinköpta hus. LÄngt ifrÄn fÀrdigbyggt.. Blev trött av att bara titta! Sen blev det picknick vid lillsjön. RÀtt ok badtemperatur i vattnet med var inte badsugen. Har bara badat en gÄng i Är. DÄligt! Hoppas pÄ mer bad senare i veckan om vÀdret hÄller i sig!

Helgen i BlÄvik

En helg spenderad i blÄvik sommarstugeomrÄde. Fast "sommarstugorna" hÀr liknar mer lyxvillor. J's kollega Àr det som har bjudit in oss pÄ grill, bad, kubb och umgÀnge. Mycket trevligt!

Ruinering

Nova Àr hemma och mÄr rÀtt bra. Lite groggy nÀr hon kom hem. Operationen kostade.... 10 000 kr... Men försÀkringen gick in och betalade 7500 kr som tur Àr!! Ruinering.

Idag har jag kört dressyrtrÀning tills jag och LÄngben blev helt svett. Kul! :) Snart blir det vÀl inte sÄ mycket sÄnt..

IkvÀll körde vi after work pÄ Riva. Gött! JÀttemÄnga som kunde joina sÄ det var kul! Inte ofta sÄ mÄnga kan samma kvÀll. Nu Àr jag tröööött i kropp och sjÀl!

Operation Nova

Nu har jag lÀmnat in Nova hos veterinÀren för att operera bort hennes analsÀckar... KÀnns jobbigt att lÀmna in henne dÀr nu nÀr hon Àntligen mÄr bra och inte gÄr pÄ smÀrtstillande. Nu kommer hon ju fÄ ont igen!.. Men det ska ju vara det bÀsta för henne. Aldrig mer rövhÄls-inflammation, vilket ju kan vara skönt för henne. Tjurig veterinÀr gör det ju inte lÀttare att lÀmna bort henne. Men hon fÄr ju komma hem igen i eftermiddag!

Shopping

Söta stickers jag hittade idag! :) Hamsters.

Besök frÄn norr

IgÄr och idag har slÀkten frÄn Norrland varit hÀr och hÀlsat pÄ, sÄ vi har turistat runt hÀr i stan. Idag tog vi Àven shopping halva dagen. SÄ mycket REA!! Hittade jÀttemycket bra. Har köpt pÄ mig Clinique's foundation nu ocksÄ. Tycker att rengöringsgrejerna frÄn Clinique har fungerat bra. Men nÀr jag sedan kletar pÄ nÄgot hudfÀrgat i ansiktet pÄ dagarna sÄ förstör jag allt. Clinique's foundation ska vara bÀttre...Ä det hoppas jag ocksÄ...för det priset!! Vi avslutade deras besök med middag hemma hos oss. JÀttemysigt att fÄ umgÄs med farmor, faster och kusinerna!

Trasiga djur

Nu fÄr det vara slut pÄ skador pÄ dessa tvÄ smÄ jyckar! Stamkort hos veterinÀren? Nova blev för nÄgra veckor sedan attackerad av en hund. Jag visste inte om hon skulle klara sig. :( Hon fick ligga inne hos veterinÀren och fÄ dropp och smÀrtstillande. Successivt blev hon bÀttre. Nu Àr hon som vanligt, förutom att tungan ofta hÀnger ut Ät höger..liten hjÀrnblödning?.. Jag var sÄ orolig, sÄ skönt att det gick sÄ bra ÀndÄ. Sen har hon behandlats för inflammerade analsÀckar..igen..ska troligtvis opereras.. IgÄr fick hon en fÀsting dÀr jag inte fick bort huvudet. Suck! Hoppas det inte blir nÄn skit av det!!... Zelda sprang i full fart ner för en grÀsslÀnt, kunde inte bromsa, och slog runt. Stukade tassen.... Har hoppat pÄ tre ben en vecka. Nu börjar hon gÄ pÄ den igen. BÄda tvÄ ska in och sövas för att rensa tÀnderna frÄn tandsten. Kan det vara lugnt sen? Det Àr inte heller billigt med veterinÀrkostnader kan jag berÀtta. Tur att man har försÀkring!!

RSS 2.0