Tjing

Lite bilder frÄn igÄr

Humoristen

FĂ€rg-uppdatering

Min senaste fÀrgning Àr ombre inspirerad. Ombre har ju varit inne ett tag. Men nu hakar jag pÄ sÄ gott jag kan. SvÄrt eftersom jag har varit sÄ rödhÄrig, men jag Àr nöjd med resultatet! Bilden Àr rÀtt nÀra hur det egentligen ser ut, men svÄrt att fÄ en helt bra bild..



Mintrullarna

Kom att tÀnka pÄ dom hÀr mintrullarna som man köpte som liten. Kostade bara nÄgra kronor. Tror de var frÄn Lions. Rullar i vitt, blÄtt och silver. Med Lions mÀrke pÄ. SÄ var det vita minttabletter i. Vet inte varför vi köpte sÄna hela tiden. Det var ju inte det godaste godiset man kunde Àta.. Men det mÄste ha varit att...just det. Precis NU kom det tillbaka till mig!! Det fanns att köpa pÄ blomsteraffÀren i Valla. Precis dÀr jag bodde. Det var nog det enda godiset som fanns i det omrÄdet. Haha just det!.. Var nog dÀrför ja. :)

Fredags-hÄret

Fixade med provisoriska extensions igÄr över dagen. Vet inte alls vad jag ska göra med mitt hÄr hÀr nÀst...

Klass 4a

Samuel-Agust och Hanna

Kul att ni har lika kul som jag har nÀr jag hittar sÄnna hÀr gamla saker. :) Har skrattat sÄ mycket. Delar med mig nÀr jag hittar guldkorn. ;)
 
Nu tÀnkte jag dela med mig av min gamla dröm om att bli författare. Historien om Samuel-Agust och Hanna (minus alla hundratals stavfel).
 
Samuel-Agust och Hanna ska gifta sig ropar en gumma pÄ torget. Alla Àr bjudna dit som vill. Alla ville förstÄs komma. För alla kÀnde Samuel-Agust och nu skaffar han sig en fru. Till och med en gubbe som stÄr och sÀljer miloner blir det liv i. Samuel-Agust har kÀnt Hanna sen han var en liten grabb. Hemma i stugan sitter de framför brasan och dricker Lipton te och ballerina kakor. De planerade om bröllopet. Det kÀndes konstigt för Samuel-Agust att prata med Hanna som hans blivande fru. det blev natt. I morgon hÀnder det tÀnkte Agust och slÀckte lampan. PÄ morgonen var de tidigt uppe. Lokalen var redan klar men ÀndÄ. NÀr hanna vaknade var inte Agust hemma. PÄ köksbordet lÄg en lapp. DÀr stod det: "KÀra Hanna! Det betyder otur att se sin kÀraste innan vigseln. Jag Àr i sÀkerhet. Puss Agust" Senare kom det hem nÄgra flickor till Hanna för att göra iordning henne. De pratade med Hanna sÄ nervöst sÄ hon förstod nÀstan inte vad de sa. I kyrkan var det proppat med folk. Samuel vÀntade framme vid prÀsten. DÀr kom hon. Hon var sÄ vacker. PrÀsten frÄgade först, sÀg efter mig: "Jag Àlskar dig Hanna. Jag vill dela glÀdje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss Ät". Nu Àr det din tur Hanna: "Jag Àlskar dig Samuel..." Sedan ramlade hon ihop. Det var det sista Samuel-Agust nÄgonsin skulle fÄ höra frÄn henne. Hon fick en hjÀrnblödning strax efter och efter ett par dygn senare hade Samuel ingen Hanna kvar. Han ÄtersÄg henne inte förns hon lÄg i kistan, i dödens blekhet vacker pÄ ett nytt okÀnt sÀtt. Förut hade han inte kunnat grÄta, nu tog han hennes hÀnder mellan sina och nÀr han kÀnde deras iskyla bröt han samman och dÀr kom en förtvivlad snyftning. "Och dina hÀnder som jag vÀrmt sÄ mÄnga gÄnger!" Nu kunde han inte vÀrma dom mer... SLUT
 
Hmm.. jaaa..visst hade jag nÄgra mörka sidor ocksÄ som liten. Jag blev sÄ förvÄnad av slutet! Det hade jag inte vÀntat mig. Men det Àr det som Àr sÄ kul med att gÄ igenom dessa saker. Man vet aldrig vad som vÀntar!
 

Klubbnamn-genier

Bilder frÄn min emo-period

Nostalgi

Jag har varit och hÀmtat en lÄdda med saker frÄn mammas och pappas vind. SÄ det kan dyka upp lite nostalgi-saker hÀr framöver. Idag lÀste jag upp "stampes lÄnga vandring" för EC pÄ jobbet. En berÀttelse i en skrivbok jag hittade. Hittade flera stycken, sÄ det fÄr bli höglÀsning ur dom pÄ lunchrasterna. Fick oss nÄgra hysteriska skratt. Jag var ju helt sÀker pÄ att jag skulle bli författare nÀr jag blev stor.....

KonstnÀrerna E och Y pÄ 6-Ärsgruppen :)

Mamma hjÀrta bebi

Kodnamn Lisa

Idag Àr det biopremiÀr för Johan Falk - Kodnamn Lisa. Vill se!! Men J ska pÄ hockey ikvÀll. Slutspel i Cloetta Center. Han och hans kollegor ska stÄ i LHC-klacken och J Àr tvingad att ha en LHC-tröja pÄ sig som hans kollegor har köpt till honom. PÄ jobbet mÄste han dricka kaffe ur en LHC-mugg. Allt detta pga att DjurgÄrden inte kommer upp i elitserien nÀsta Är. Ett vad som dom haft.
Jag skulle kanske iof kunna ragga upp nÄgon annan att gÄ med...eller vÀnta...vi fÄr se! Den ska ses iaf.
 
Att jag har fastat för Johan Falk serien har gjort att jag pĂ„ senaste har lĂ€st bl.a. boken om Peter RĂ€tz, en av polisens gamla infiltratörer som Johan Falk serien grundar sig mycket pĂ„. Nu hĂ„ller jag pĂ„ att lĂ€sa boken Svensk Maffa, som handlar om svenska MC-klubbar. Än sĂ„ lĂ€nge mest om Hells Angels och Bandidos. Den boken gjorde sĂ„ att jag gav serien Sons of Anarchy ett nytt försök efter att ha ratat den efter bara 6 avsnitt. Men nu Ă€r vi pĂ„ sĂ€song 3 n lovin it!... allt hĂ€nger ihop.

Jag ser ljuset

Det Ă€r tidig morgon och jĂ€tte jĂ€tte ljust ute. Vilket har lurat mig hela veckan och gjort att jag har gĂ„tt till jobbet jĂ€tte jĂ€tte tidigt. Men det gör absolut ingenting. För dĂ„ kan man ju smita hem tidigt ocksĂ„. Å titta pĂ„ sĂ„na dĂ€r serier som inte J vill se. För han dĂ€remot har slutat sent denna vecka. DĂ€rför har jag lagat mat och sedan krupit ned i soffan med min mat (mmm mys) för att titta pĂ„ mina serier. Mest Vampire Diaries och Girls denna vecka. Varför skriver jag om det hĂ€r kl 7 pĂ„ morgonen? Jag vet inte..men kolla vad ljust det Ă€r:

Girls

Serien alla talar om. Blev rekommenderad den av min chef faktiskt. Vilket kÀnns lite skumt nu nÀr jag har sett nÄgra avsnitt. Det Àr inte sÄ att jag kommer ta upp den till diskussion med honom vid fikabordet.. Men den Àr bra tycker jag. Inte sÄdÀr "amerikansk" och steriotypisk, utan mer "Àkta", "ful" och pinsam. NÀr det ska till att hoppa i sÀng med dejten sÄ spelas inte ngn vacker musik av Marvin Gaye nÀr allt gÄr smidigt utan det Àr hasande pÄ rumpan för att komma innanför tÀcket och sedan krÄnglande av med underklÀderna. Deras förhÄllanden och konversationer blir mer intressanta, Àven fast vissa saker sÄklart Àr överdrivna..

HĂ€stpromenad idag

Böld i röven

Nova brukar ju fĂ„ analsĂ€cksinflammation titt som tĂ€tt...stackarn. Kan inte vara bekvĂ€mt. Å det mĂ€rker man. Hon Ă€r inte sitt kaxiga jag nĂ€r hon har en böld i röven! Skulle Ă„kt in till veterinĂ€ren idag, men sĂ„ löste det sig. I natt poppade den. Mmmm fresch! FĂ„r byta sĂ€ngklĂ€der, det Ă€r ett som Ă€r sĂ€kert... Men billigt blev det! ;) sĂ„ nu har jag tvĂ€ttat hundrumpa, tratten Ă€r pĂ„ och jag drar ivĂ€g till jobbet!

Still winter n freezing!...:(

Hihi sÄ söta dom Àr!

Lingonben

Tog lite roliga bilder pÄ LÄngbens kompis Lingonben idag. Ja, det Àr sant, dom heter sÄ! Skumt dock att de hamnade i samma stall... :)

Trött av körig vecka

Den hÀr veckan har varit körig! Fullt upp pÄ jobbet. Har hÄllit i utbildningstillfÀllen i kemikalier!...för folk som jobbar pÄ kemi-avdelningen!! Det var lite pirrigt, men det gick bra. :) Sedan har det varit lönesamtal och annat som tar pÄ kÀnslo-kraften. SÄ i kvÀll har jag kollapsat i soffan.... Vila, sen blir det en uteritt tillsammans med C i morgon. Förhoppningsvis i solen! :) Trevlig helg!! Puss

Mumma

J's currykyckling var vÀrd att publicera tycker jag! :)

HÄrvÄgor

Fick till nÄgra bra vÄgor pÄ hÄret i morse! :) svÄrt detdÀr...

Onödig info om ögontrÄdar

Ni vet sÄnna hÀr smÄ "trÄdar" och "krumelurer" som man kan se ibland nÀr man tittar mot himlen eller ngt annat ljust. Det Àr fibrer i ögonvÀtskan. Du kan inte titta rakt pÄ dom för nÀr du flyttar ögat mot dom sÄ glider ögonvÀtskan ivÀg. Dom Àr egentligen sÄ smÄ att man inte kan se dom med blotta ögat....om dom inte Àr i ögat.. För i ögonvÀtskan skapar dom en skugga i retina sÄ att vi kan se dom! Bra att veta?... Kul info iaf. :)

Testar en ny frilla idag

TrÀningsinlÀgg

Idag var det segt att kÀnna att det var dax att trÀna, eftersom ingen konditionstrÀning blev av i helgen. Men jag var seg och har jÀtteont i ryggen, svanken. Funderar pÄ om det kan bero pÄ allt fÀltsitsande under galopptrÀningen igÄr. SÄ jag var snÀll mot mig sjÀlv och sa "kör bara 3 km". "Tack" sa jag och hoppade pÄ löpbandet med ett leende. :) Efter en stunds uppvÀrmning kÀndes ryggen ok. I en mÄnad har jag kört 2-3 trÀningspass i veckan och 2 ridpass. HÄllit igÄng! Tjohoo. Inget har hÀnt pÄ vÄgen dock. Bajsade och klÀdde av mig alla klÀder idag innan vÀgning, men ingen förÀndring. FÄr vÀl hoppas pÄ att det betyder att jag byggt muskler!! Vikten ska ju inte va det viktigaste, men jag Àr sÄn som gÀrna vill ha ett synligt resultat nÀr jag gör nÄgot. Annars tröttnar jag.

TĂ€nkaren

Ballongstrumpor

Hittade dom hÀr ballongtofflorna till hundarna idag. Som strumpor i ballongmateriel. Svindyra sÄklart, kanske skulle köpa riktiga ballonger istÀllet.. Iaf sÄ funkade dom svinbra!! Dom har inte traskat pÄ sÄ bra sedan i somras. Kul med en rask promenad för en ggn skull. Vanligtvis har dom sÄnt problem med saltet/sanden pÄ vÀgarna. LÀngtar efter sopbilen! :) Men tofflor sÄ lÀnge dÄ...

Nova sprang tom genom vattenpölar haha

GalopptrÀning var det ja..

Hmm texten försvann pÄ förra inlÀgget... Jag skrev iaf om hur jag har galopptrÀnat idag och hur kul det va. Ni kan kanske förestÀlla er hur det kan ha gÄtt till sÄ slipper jag skriva om allt!

GalopptrÀning

Rastlös och trött

Är sĂ„ rastlös, men trött pĂ„ samma gĂ„ng. Trodde jag skulle bli lĂ€mnad ensam nĂ„gra timmar och att J skulle komma hem till kvĂ€llen. Men han hittade roligare saker att göra...öl...och tv spel...sĂ„ han kom aldrig hem. SĂ„ jag blev ensam i kvĂ€ll. Å jag har tittat pĂ„ alla Vampire Diaries. Laddat upp bilder pĂ„ instagram och sen Ă„ngrat mig Ă„ tagit bort dom nĂ€r jag kom pĂ„ att jag inte har lĂ„st min profil lĂ€ngre sĂ„ vem som helst kan se bilderna. Kollat pĂ„ missade avsnitt av top model Sverige. Ätit saker. Bloggat. Cilit Bangat hela jĂ€vla köket. Lagat jordens största kĂ„lpudding. MĂ„lat ansiktet med akrylfĂ€rg och sedan rivit bort fĂ€rgen i stora flagor nĂ€r den torkat. Klockan Ă€r fortfarande inte mycket.. Gott om tid till att göra mer. Kanske titta pĂ„ Johan Falk filmerna en ggn till.

HĂ„r uppdatering

Nu Àr jag lugn och glad i sjÀlen gÀllande hÄret. Vi har slutit fred och kommit överens om hur vi ska ha det..for now. Det blev att fÀrga den hemska utvÀxten (se bild) och Àven lite i resten av hÄret. FÀrgen Àr mahogny frÄn Syoss. Blev bra!

AW

Betalat rÀkningar och sÀger "den hÀr mÄnaden kan vi ju vara lite noggranna med vad vi gör av med pengar pÄ"...som vi brukar sÀga. IgÄr kvÀll gick vi ut Ä kÀkade för 1000:- En liten after work som förvandlas till en tjusig middag. Maten var sÄdÀr, personalen var förvirrad men sÀllskapet var awesome. SÄ det blev en bra kvÀll!

Det Àr viktigt att potatiskakan ligger sÄ lÄngt ifrÄn köttet som möjligt.......

RSS 2.0